Tetszett a cikk?

Karsai Péter MDF-es és Vári Gyula szocialista képviselő a hvg.hu-nak megerősítette, a parlamenti vadászklub tagjaiként mindketten részt vettek a Bige László fizette lónyai vadászaton. A HVG értesülései szerint névtelen feljelentés alapján rendőrségi vizsgálat indult a lónyai vadaskertben január 28-án szervezett vadászattal kapcsolatban.

Vári Gyula tavaly tette le a vadászvizsgát, és azóta tagja a parlament vadászklubjának. Így került el január 28-án Lónyára, ahol vele együtt kilenc országgyűlési képviselő vett részt állományszabályozó vadászaton, amely után 64 vaddisznó kant, 17 kocát és 19 dámborjú tetemét adták le a vadászok. A szocialista képviselő szerint a vadászklub a nemzeti konszenzust is erősítheti, mert pártállástól függetlenül vesznek benne részt politikusok. Vári úgy emlékszik, a vadászok között mind a négy parlamenti párt képviseltette magát. Nem kívánta kommentálni, hogy a nyírségi vadászat 11 milliós számláját Bige László állta.Karsai Péter MDF-es képviselő, aki már harminc éve vadászik, de csak a tavalyi vadászidénytől kezdődően tagja a parlamenti vadászklubnak, elismerte: tudomása volt arról, hogy a cechet Bige fizeti. Arról viszont nem volt tudomása, hogy a vállalkozó a hazai műtrágyagyártásban egyeduralkodó, és az állammal többször került konfliktusba a külföldi műtrágyát terhelő extravámok miatt. Elmondta még, máskor is előfordult már, hogy a képviselők nem maguk fizették a vadászat költségeit. A hvg.hu-nak arra a kérdésére, hogy a képviselőnként egymillió forintos ajándékát vajon szerepelteti-e majd a jövő évi vagyonbevallásában, azt válaszolta, ő maga csak egy vaddisznó süldőt és két malacot lőtt, ami semmiképpen nem éri el az egymilliót.A honatyák lónyai vadászata miatt tett névtelen feljelentésben az állt, hogy a kilövés válogatás nélkül folyt, és több mint száz állatot öltek le, ezzel 21-22 milliós kárt okoztak a vadaskert tulajdonosának, a Nyírerdő Rt.-nek. A hvg-hu-nak nyilatkozó Vári és Karsai nem tapasztalt szabálytalanságokat a vadászat során. (hvg.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Halálra csípett egy kockamedúza egy fiatalt Ausztráliában

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését