Karsai Péter MDF-es és Vári Gyula szocialista képviselő a hvg.hu-nak megerősítette, a parlamenti vadászklub tagjaiként mindketten részt vettek a Bige László fizette lónyai vadászaton. A HVG értesülései szerint névtelen feljelentés alapján rendőrségi vizsgálat indult a lónyai vadaskertben január 28-án szervezett vadászattal kapcsolatban.

Vári Gyula tavaly tette le a vadászvizsgát, és azóta tagja a parlament vadászklubjának. Így került el január 28-án Lónyára, ahol vele együtt kilenc országgyűlési képviselő vett részt állományszabályozó vadászaton, amely után 64 vaddisznó kant, 17 kocát és 19 dámborjú tetemét adták le a vadászok. A szocialista képviselő szerint a vadászklub a nemzeti konszenzust is erősítheti, mert pártállástól függetlenül vesznek benne részt politikusok. Vári úgy emlékszik, a vadászok között mind a négy parlamenti párt képviseltette magát. Nem kívánta kommentálni, hogy a nyírségi vadászat 11 milliós számláját Bige László állta.Karsai Péter MDF-es képviselő, aki már harminc éve vadászik, de csak a tavalyi vadászidénytől kezdődően tagja a parlamenti vadászklubnak, elismerte: tudomása volt arról, hogy a cechet Bige fizeti. Arról viszont nem volt tudomása, hogy a vállalkozó a hazai műtrágyagyártásban egyeduralkodó, és az állammal többször került konfliktusba a külföldi műtrágyát terhelő extravámok miatt. Elmondta még, máskor is előfordult már, hogy a képviselők nem maguk fizették a vadászat költségeit. A hvg.hu-nak arra a kérdésére, hogy a képviselőnként egymillió forintos ajándékát vajon szerepelteti-e majd a jövő évi vagyonbevallásában, azt válaszolta, ő maga csak egy vaddisznó süldőt és két malacot lőtt, ami semmiképpen nem éri el az egymilliót.A honatyák lónyai vadászata miatt tett névtelen feljelentésben az állt, hogy a kilövés válogatás nélkül folyt, és több mint száz állatot öltek le, ezzel 21-22 milliós kárt okoztak a vadaskert tulajdonosának, a Nyírerdő Rt.-nek. A hvg-hu-nak nyilatkozó Vári és Karsai nem tapasztalt szabálytalanságokat a vadászat során. (hvg.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Stephen King rémmeséiből készül sorozat

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

Más támadásokra is készült a gdanski polgármester gyilkosa

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Jupiter-méretű fekete lyukat fedezhettek fel a tudósok

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros

Válaszolt a kormányszóvivő a tüntetőknek: Soros