Tetszett a cikk?

Az euróövezet gazdasági növekedése 0,3-0,7 százalékos lehet az első negyedévben, és ugyancsak 0,3-0,7 százalékos a második negyedben - közölte becslését az Európai Bizottság kedden.

Az euróövezet gazdasági növekedése tavaly 0,4 százalékos volt - közölték az EU statisztikai hivatalában csütörtökön második becslésként, megerősítve a február közepén kiadott első becslést.Az utolsó negyedévben a GDP-növekedés 0,6 százalékos volt az egy évvel korábbihoz képest - erősítették meg ugyancsak csütörtökön. Hozzátették, hogy a növekedést az üzleti beruházások és a készletek növekedése táplálta, miközben az export csökkent és a lakossági költekezés gyenge maradt.Tavaly a harmadik negyedévben 0,3 százalékos, a másodikban 0,1 százalékos, az elsőben pedig 0,7 százalékos volt az átlagos gazdasági növekedés az euróövezetben. Az euróövezet átlagos GDP-je 0,85 százalékkal bővült 2002-ben, a 2001-es 1,59 százalékos és a 2000-es 3,48 százalékos többlet után. A megalakulás évében, 1999-ben 2,81 százalékos volt az átlagos GDP-növekedés az euróövezetben.Az egész EU-ban az utolsó negyedben 0,9 százalékos volt az átlagos GDP-növekedés az egy évvel korábbihoz képest, a harmadik negyedévi 0,6 százalékos többlet után. Az egész EU átlagos gazdasági növekedése 0,7 százalékos volt tavaly egész évben, a 2002-es 1,0 százalék után. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A boltok forgalmának csökkenése is mutatja, baj van a magyar gazdaságban

A boltok forgalmának csökkenése is mutatja, baj van a magyar gazdaságban

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma

Március végén tetőzhet leghamarabb a járvány harmadik hulláma