Az euróövezet gazdasági növekedése 0,3-0,7 százalékos lehet az első negyedévben, és ugyancsak 0,3-0,7 százalékos a második negyedben - közölte becslését az Európai Bizottság kedden.

Az euróövezet gazdasági növekedése tavaly 0,4 százalékos volt - közölték az EU statisztikai hivatalában csütörtökön második becslésként, megerősítve a február közepén kiadott első becslést.Az utolsó negyedévben a GDP-növekedés 0,6 százalékos volt az egy évvel korábbihoz képest - erősítették meg ugyancsak csütörtökön. Hozzátették, hogy a növekedést az üzleti beruházások és a készletek növekedése táplálta, miközben az export csökkent és a lakossági költekezés gyenge maradt.Tavaly a harmadik negyedévben 0,3 százalékos, a másodikban 0,1 százalékos, az elsőben pedig 0,7 százalékos volt az átlagos gazdasági növekedés az euróövezetben. Az euróövezet átlagos GDP-je 0,85 százalékkal bővült 2002-ben, a 2001-es 1,59 százalékos és a 2000-es 3,48 százalékos többlet után. A megalakulás évében, 1999-ben 2,81 százalékos volt az átlagos GDP-növekedés az euróövezetben.Az egész EU-ban az utolsó negyedben 0,9 százalékos volt az átlagos GDP-növekedés az egy évvel korábbihoz képest, a harmadik negyedévi 0,6 százalékos többlet után. Az egész EU átlagos gazdasági növekedése 0,7 százalékos volt tavaly egész évben, a 2002-es 1,0 százalék után. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Egy fát már most kivágnak a Vörösmarty téren, aztán majd az összes többit is

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

O1G-sre cserélte a Momentum egy kecskeméti rádió logóját

O1G-sre cserélte a Momentum egy kecskeméti rádió logóját

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

"Kiürülhet" a Google az új EU-s jogszabály miatt

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Kizárhatják a Barcelonát a Király Kupából

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!