Tetszett a cikk?

Az euró árfolyama csütörtökön 14 óra körül 253,85 forinton öthavi mélypontját érte el.

A bankközi devizapiacon a hároméves államkötvény sikerének hatására meglendült forintvásárlás következtében nőtt a forint euróhoz mért árfolyama. A devizapiaci kereskedők jelentős forgalomról számoltak be délelőtt, a kereskedést a forint vásárlása határozta meg. Az euróval 255,50 és 253,85 forint között kereskedtek délelőtt. Szerdán délután 256,10/20 forinton állt a közös valuta kurzusa.A forint helyzete 14 óra tájban 10,10 százalékra javult a sáv erős oldalán az előző napi 9,28 százalékról. A kereskedők szerint a második hete erősödő forint miatt fokozódik a jegybanki kamatcsökkentéshez fűződő várakozás a piacon. Még így is többségben vannak azok, akik szerint a magyar valuta erősödése még nem ellensúlyozza a magas államháztartási hiány és az infláció okozta gondokat.A dollár délben 208,10/30 forinton állt a szerdai 210,50/65 forintos árfolyamhoz képest. A forintpiacon érezhetően csökkennek a kamatok. Az egyéves lejáraton már 11,70/90 százalékon is kötöttek üzleteket, ami csaknem 40 bázispontos csökkenés a 12,23 százalékos szerdai Buborhoz képest.Az állampapírpiacon az 50 milliárd forintos keretösszegre több mint háromszoros kereslet nyilvánult meg a hároméves államkötvény aukcióján, ami a hozamszint csökkenését eredményezte.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
620 lóerő már elég lesz az új BMW M3/M4-ben?

620 lóerő már elég lesz az új BMW M3/M4-ben?

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból

Új Nemzeti Biztonsági Laboratórium épül 12 milliárd forintból