Az euró árfolyama csütörtökön 14 óra körül 253,85 forinton öthavi mélypontját érte el.

A bankközi devizapiacon a hároméves államkötvény sikerének hatására meglendült forintvásárlás következtében nőtt a forint euróhoz mért árfolyama. A devizapiaci kereskedők jelentős forgalomról számoltak be délelőtt, a kereskedést a forint vásárlása határozta meg. Az euróval 255,50 és 253,85 forint között kereskedtek délelőtt. Szerdán délután 256,10/20 forinton állt a közös valuta kurzusa.A forint helyzete 14 óra tájban 10,10 százalékra javult a sáv erős oldalán az előző napi 9,28 százalékról. A kereskedők szerint a második hete erősödő forint miatt fokozódik a jegybanki kamatcsökkentéshez fűződő várakozás a piacon. Még így is többségben vannak azok, akik szerint a magyar valuta erősödése még nem ellensúlyozza a magas államháztartási hiány és az infláció okozta gondokat.A dollár délben 208,10/30 forinton állt a szerdai 210,50/65 forintos árfolyamhoz képest. A forintpiacon érezhetően csökkennek a kamatok. Az egyéves lejáraton már 11,70/90 százalékon is kötöttek üzleteket, ami csaknem 40 bázispontos csökkenés a 12,23 százalékos szerdai Buborhoz képest.Az állampapírpiacon az 50 milliárd forintos keretösszegre több mint háromszoros kereslet nyilvánult meg a hároméves államkötvény aukcióján, ami a hozamszint csökkenését eredményezte.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

Mi értelme van ennek az egésznek?

Mi értelme van ennek az egésznek?

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

A berlini falig mentek a magyar tüntetők

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Ijesztő kezdés után taroltak a címvédő Babosék Ausztráliában

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?

Nyomozás a génadatbankban: forradalom vagy totális indiszkréció?