Tetszett a cikk?

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tavalyi adózott eredménye rekord szintre, 378,2 millió euróra emelkedett a 2002. évi 108,1 millió euróról.

A londoni székhelyű, 27 kelet-európai és közép-ázsiai országban jelen lévő intézet tavaly 3,7 milliárd euró befektetést hajtott végre az egy évvel korábbi rekord szintű, 3,9 milliárd euró után. A visszaesés oka a dollár árfolyamgyengülése volt az euróhoz képest, miután a bank a legtöbb befektetését dollárban hajtja végre.Az EBRD-t 1991-ben alapították a részvényes államok azzal a szándékkal, hogy segítsék a kelet-európai országokat és a volt Szovjetunió tagállamait a piacgazdaságra történő átállásban. A bank elsősorban a magánszektorban hajt végre befektetéseket, de támogatást nyújt az állami infrastrukturális tervek végrehajtásához is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
367 forintba kerül egy euró

367 forintba kerül egy euró

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Nagy ötlet: szirénázó drónnal törnék az utat a mentőautóknak

Nagy ötlet: szirénázó drónnal törnék az utat a mentőautóknak