Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 135,08 pontos emelkedéssel, 10718,57 ponton zárt csütörtökön; az előző kereskedési nap záró értékéhez képest 1,28 százalékos volt erősödés.

A budapesti részvénypiac forgalma csütörtökön kiugróan magas, 23,70 milliárd forint volt, míg idén a napi átlagforgalom eddig 8 milliárd forint volt. A vezető részvények a stagnáló OTP kivétel drágultak az előző napi záráshoz képest. A csütörtöki forgalom több mint felét a Mol adta. A Mol árfolyamrekordot is döntött, csütörtökön 7.070 forinton is forgott. A Matáv 1,61 százalékkal 885, a Richter 2,88 százalékkal 25000 forintra erősödött. Az OTP előző napi záró árán, 3480 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést. A Fotex 8,72 százalékkal 187 forintra erősödött 217,52 milliói forintos forgalomban, a Graphisoft pedig 8,17 százalékkal 1417 forintra drágult.Sinyi Vince, a Buda-Cash Brókerház Rt. szakértője szerint a befektetési alapok, zömében külföldiek erőteljes vételi pozíciókat nyitottak a BÉT-en. Kiemelte: a Molnak az önkötések nélkül is magas forgalma volt, míg az óriáskötéseket nem kívánta kommentálni, mivel "piacon kívül" születtek, ráadásul az éppen aktuális piaci ár alatt. Juhász Richard, a Concorde Értékpapír Rt. üzletkötője a BÉT iránti pozitív hozzáállást emelte ki a külföldi vevők részéről.A határidős indexpiacon az idei decemberi BUX-lejárat elszámoló ára 203 ponttal 11698 pontra nőtt.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkos kütyün dolgozik a Google, ami szuperhallást adhat az embernek

Titkos kütyün dolgozik a Google, ami szuperhallást adhat az embernek

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről

Megjelent a rendelet az óvodai és iskolai gyermekfelügyeletről