Tetszett a cikk?

A lengyel parlament alsóháza első olvasatban megszavazta Jerzy Hausner gazdasági miniszter takarékossági tervének első három törvényjavaslatát.

A döntés azt jelenti, hogy az előnyugdíjak, nyugdíjak, járadékok, a mezőgazdasági társadalombiztosítás és a foglalkoztatási támogatási rendszer átalakítására vonatkozó javaslatok a rendkívüli szejmbizottság elé kerülhetnek – adta hírül az MTI. A szejm nem járult hozzá a javaslatok elutasításához már első olvasatban, ahogyan azt az ellenzék kívánta a legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform kivételével. A liberális párt támogató szavazata kisebb meglepetés, mert a voksolás előtt még úgy tűnt, csak néhány elemét támogatják a törvénycsomagnak, az egészet nem.A Hausner-terv 2007-ig összesen hozzávetőleg 54 milliárd zloty (53 forint/zloty) megtakarítást irányoz elő, amelyből mintegy 20 milliárd zlotyt tesznek ki a szociális területen tervezett kiadáscsökkentések. A kisebbségi Miller-kormány a csomag elutasítása esetére kilátásba helyezte lemondását és előre hozott parlamenti választások megrendezését. A szejm döntése azonban most lehetővé teszi neki, hogy 2005 őszéig tartó mandátumát kitölthesse.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Nemi erőszak vádaktól hangos az ausztrál parlament, vizsgálat indul

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen

Zaklatás miatt vádat emeltek egy volt rendőr főtiszt ellen