Tetszett a cikk?

Az amerikai Fortune magazin tavaly is megkérdezte a világ 346 nagyvállalatának vezetőjét, mely cégeket tartját iparáguk legjobbjainak. Az első tízbe egyetlen nem amarikai cég futott be, a japán Toyota.

A Fortune magazin felmérésében a világ tízezer vállalatvezetője, igazgatója és elemzője segített a tavaly ősszel kiküldött kérdőívek kitöltésével. A világon 346 vállalat munkatársa helyezte el a cégeket saját iparágában, kilenc jellemző alapján. A kérdőívekben a tíz legjobb vállalkozást is fel kellett tüntetni.A Fortune a világ legjobbnak tartott vállalatáról összeállított listáján zömmel a hagyományos iparágak nagyjai lettek ismét befutók. Az elsők megint amerikai cégóriások: a világelső hipermarketlánc Wal-Mart, a rakétáktól az erőműveken át villanykörtét is gyártó General Electric, a szoftvermonopólium Microsoft és a pelenkaóriás Johnson & Johnson már tavaly is vezették a listát. A megkérdezett amerikai vállalkozások ezeket látták 2003 legsikeresebb vállalkozásainak, mivel profit, piaci részesedés és részvényárfolyam tekintetében is javítottak előző évi teljesítményükön – és nem utolsósorban piacvezetők.A lista első tíz helyezettje közé egyetlen nem amerikai cégnek sikerült bekerülnie, a japán Toyotának. Vélhetően nem kis részben azért, mert a Toyota volt az egyetlen a nagy japán autógyártó között, amelynek sikerült megőriznie függetlenségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnő fotók jönnek a WhatsAppra

Eltűnő fotók jönnek a WhatsAppra

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

A praxisközösség sikertörténet is lehet, de az ördög az ismeretlen részletekben van

A praxisközösség sikertörténet is lehet, de az ördög az ismeretlen részletekben van