Tetszett a cikk?

A bankközi devizapiacon szerdán délután 249,20/50 forinton jegyezték az eurót, néhány fillérrel gyengébben a kedd délutáni 249,50/70 forintos kurzusnál. A dollár gyengült.

Tavaly május óta még nem volt olyan erős a forint, mint szerdán délután. A forint 11,69 százalékos helyzete a sáv erős oldalán 9 bázisponttal volt kedvezőbb a keddinél. Az euróval 249 forint alatt is kereskedtek.Innen az euró akkor kezdett erősödni, amikor a Fitch hitelminősítő egyik vezetője a Reutersnek adott nyilatkozatában óvta a Magyar Nemzeti Bankot az elhamarkodott kamatcsökkentéstől. Ekkor 249,50 forint/euróig gyengült a magyar valuta, de a kereskedés továbbra is nyugodt, a forgalom alacsony maradt a kereskedők szerint.Nem volt érezhető hatása viszont a reggel közzétett, új módszertannal készült folyó fizetési mérleg adatainak, mivel a piacon már korábban számoltak vele - mondják a kereskedők.A dollár ismét gyengült a nemzetközi piacokon, a 203,40/204,00 forintos árfolyam csaknem egy forinttal volt gyengébb a keddi 204,70/80 forintos árfolyamnál. A piacon úgy vélik, hogy rövidesen 200 forint körüli dollár árfolyam lesz a domináns.Részletes adatokat a forint árfolyamának alakulásáról Befektetés rovatunkban találhat

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Sikeres szívműtétet hajtottak végre Fülöp hercegen

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Az Erste vezetői remélik, hogy a bankok nyitva maradhatnak

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött

Spiegel: Orbán felégeti a hidakat maga mögött