Tetszett a cikk?

Részvényenként 55 forint bruttó osztalék megállapítását javasolja a Mol Rt. igazgatósága a társaság április 30-án sorra kerülő éves rendes közgyűlésén.

A Mol Rt. a tavalyi évet 328,416 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta. Az rt. üzleti tevékenységének eredménye 56,794 milliárd forint volt, a nettó árbevétel 1 395,2 milliárd forintot tett ki.A csoportszintű adózás előtti eredmény a magyar számviteli törvény szerint 124,487 milliárd forint volt. A közlemény szerint az rt. profitja és a konszolidált eredmény közötti eltérés oka, hogy a Mol Rt. egyedi könyveiben a földgázüzlet kiszervezése következtében számvitelileg elszámolt, de pénzügyileg még nem realizált eredményt a vállalatcsoporton belül a konszolidáció során szűrték ki.A magyar számviteli törvény szerint a csoportszintű üzemi eredmény 93,767 milliárd forint, a konszolidált árbevétel 1 913,9 milliárd forint volt.A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint a csoportszintű nettó árbevétel 1 504 milliárd forint, az üzleti tevékenység eredménye 82,81 milliárd, az adózás előtti profit 72,14 milliárd forint volt.Az IFRS szerinti, illetve a magyar számviteli törvény alapján készült beszámolóban a csoportszintű adózás előtti eredmény közötti különbség főként a devizás eszközök és kötelezettségek év végi árfolyam-átértékelésének eltérő kezelési módjából ered.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Doku360: Imádkozás helyett inkább edzeni fogok a szerzeteseknél

Doku360: Imádkozás helyett inkább edzeni fogok a szerzeteseknél

Két nagy japán légitársaság több százezer ügyfelének adatait lopták el hackerek

Két nagy japán légitársaság több százezer ügyfelének adatait lopták el hackerek

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz