Tetszett a cikk?

A várakozásokra rácáfolva Németországban februárban 0,7 százalékkal csökkent az ipari termelés januárhoz képest szezonális kiigazítással – jelentették a német gazdasági minisztériumban.

Öt hónap óta először csökkent az ipar kibocsátása Németországban. Elemzők átlagosan 0,4 százalékos emelkedést vártak januárhoz képest. Januárban a felülvizsgált adatok szerint 0,5 százalékkal emelkedett a német ipari termelés.Februárban a feldolgozóipar termelése 1,1 százalékkal csökkent, semmissé téve az építőipar 4,6 százalékos növekedését. Az energiaszektor termelése nem változott januárhoz képest. A tőkejavak előállítása 1,9 százalékkal volt kisebb, mint januárban. A félkésztermékek, így az autóalkatrészek gyártása 0,1 százalékkal csökkent. A fogyasztási javak termelése 1,7 százalékkal csökkent januárhoz képest.Februárban a német ipar termelése tavaly februárhoz képest 1,8 százalékkal nőtt. Januárban 1,9 százalékos volt a növekedés tavaly januárhoz viszonyítva.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Mészáros Lőrinc gázszerelős munkára vállalkozott

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját