Tetszett a cikk?

A leépítés ötezer alkalmazottat érint – jelentette be Nicolas Sarkozy, a hónap eleje óta hivatalban lévő új pénzügy- és gazdasági miniszter.

Mint a TF1 televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, Franciaországban az adóterhek igen magas szinten állnak, emiatt is szükség van 2007-ig ötezer állás felszámolására. Ezzel elérhető, hogy az adóterheket más európai országok átlagos szintjére vigyék le.Sarkozy hangsúlyozta, hogy "tabuk nélkül" megragad minden eszközt a közkiadások lefaragására, hogy Franciaország költségvetésének hiánya csökkenjék. Nem zárta ki az állami ingatlanok eladását sem, mondván, nem ildomos, hogy az államnak 12 millió négyzetméretnyi irodája legyen.Az idei évi francia költségvetés a nemzeti termékhez viszonyítva 3,6 százalékos hiányt prognosztizál, szemben a tavalyi 4,1 százalékos deficittel. 2005-re Sarkozy kötelezettséget vállalt az EU stabilitási paktumában szereplő, a GDP-hez viszonyított 3 százalék alatti hiány teljesítésére.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!