Forintban számolva január-februárban a hiány 157,3 milliárd forint volt, kicsit kevesebb, mint tavaly ilyenkor - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A hiányt az 1 607,1 milliárd forint kivitel és 1 764,4 milliárd forint behozatal kölönbsége adja. Becsült adatokkal kiegészítve a deficit 122,2 milliárd forint, 1 672,1 milliárd forint export és 1 794,4 milliárd forint import mellett. Az előző év azonos időszakában a deficit 160,8 milliárd forint volt.A kivitel a feldolgozott adatokat tekintve 2004 január-februárban euróban számolva 8,7 százalékkal, a behozatal 6,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Forintban számolva a kivitel 18,8 százalékkal, a behozatal pedig 16,6 százalékkal nőtt.A KSH szerint 2004 január-februárban folytatódtak az előző év utolsó negyedévétől tapasztalható kedvező tendenciák, az export növekedési üteme februárban az ötödik egymást követő hónapban haladta meg az importét.Az export növekedését, a 2003. évihez hasonlóan a gépek és szállítóeszközök dinamikus, 24 százalékos forgalombővülése alapozta meg. Az export közel ötödét adó híradástechnikai, hangrögzítő és -lejátszó készülékek kivitele csaknem másfélszeresére bővült, amiben jelentős értéket képviselnek a mobiltelefonok.A KSH szerint a legnagyobb mértékben, közel negyedével az élelmiszerek, italok, dohánytermékek behozatala bővült. A kukorica-vetőmagok importja közel húszszorosára nőtt, a bővülés értéke meghaladta a 4 milliárd forintot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pintér: Rég nem látott támadás érte a rendőröket szerdán a Kossuth téren

Pintér: Rég nem látott támadás érte a rendőröket szerdán a Kossuth téren

Mégis kapnak 55 milliárdot az eladósodott kórházak

Mégis kapnak 55 milliárdot az eladósodott kórházak

Reszkess, Európa: szélsőséges időjárás, erős áradások várhatók

Reszkess, Európa: szélsőséges időjárás, erős áradások várhatók

Keith Richards felhagy az alkohollal

Keith Richards felhagy az alkohollal

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

Üres kézzel távozik az EU-csúcsról a brit kormányfő

Vidékről mozgósít a Jobbik további tüntetésekre

Vidékről mozgósít a Jobbik további tüntetésekre