Tetszett a cikk?

Az igazságügyi és pénzügyminiszter megállapodása értelmében két börtön épülhet magántőkéből. A meglévő állami intézetek azonban pénzhiánnyal küzdenek.

"Draskivics Tibor pénzügyminiszter úrral megállapodtunk abban, hogy nincs akadálya a két tervezett új büntetés-végrehajtási intézet magántőkéből történő felépítésének. Ezek után várhatóan még tavasszal kiírjuk a pályázatot, és akár már idén megkezdődhet a beruházás" – mondta Bárándy Péter igazságügy-miniszter az MTI-nek.Hozzátette ugyanakkor, hogy a miniszteri találkozón abban is egyetértés volt: a jelenlegi bv-intézmények anyagi ellátottságának kérdései további tárgyalásokat tesznek indokolttá. "A büntetés-végrehajtástól már nem tudunk elvonni, mert nem lehet. Bárhonnan máshonnan, de onnan nem" - jegyezte meg Bárándy Péter.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!