Tetszett a cikk?

Még áprilisban meghirdetik az Antenna Hungária (AH) Rt. többségi részvénycsomagját. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. a távközlési cég teljes állami tulajdonban lévő részét értékesíteni kívánja.

Az ügyletet lebonyolító ÁPV a Magyar Hírlap szerint két változatot terjesztett elő: vagy egyben, szakmai befektetőnek adják el a 74 százalékos AH-pakettet (ennek piaci értéke megközelítőleg 24 milliárd forint, azaz mintegy 97 millió euró), vagy két részletben válnak meg ettől.Utóbbi esetben az 50 százalékos részt szakmai befektető vásárolhatná meg, míg a maradék 24 százalékos pakettet a tőzsdére vinnék. Hogy a két verzió közül melyik valósul meg, arról a kormány dönt még ebben a hónapban – állítja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!