Tetszett a cikk?

Az első magyar olcsójegyes légitársaság a magánbefektetők és kockázatitőke-alapok finanszírozásának lezárása után a tőzsdéről is befektetést akar szerezni.

A Wizz Air elsődleges nyilvános részvénykibocsátását két-három éven belül tervezik, bár pontos dátumról még korai nyilatkozni – mondta Váradi József egy televíziós interjúban. A társaság vezérigazgatója azt is hozzátette: az utasszállítást május 19-én kezdő légitársaság elsősorban a kisebb forgalmú közép-európai repülőtereken akar tevékenykedni, fő profilja Közép- és Nyugat-Európa összekötése lesz.A jelenlegi hat Airbus A 320-as repülőgép mellé az idén még hármat szereznek be, utána pedig évente tíz géppel tervezik gyarapítani a flottát. A Wizz Air már a negyedik Magyarországra is repülő, de az első magyar tulajdonban lévő olcsójegyes társaság. Alapítója és vezetője a Malév korábbi vezérigazgatója, Váradi József. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!