Tetszett a cikk?

Csütörtökön az amerikai Forbes magazin licenckiadásával az első Springer-lap jelenik meg Oroszországban. Nagy valószínűséggel még az idén más lapokat is elindít a Springer.

Az Axel-Springer igazgatósági elnöke szerint január 1-jétől visszamenőleg a Springer 14,5 százalékos részesedést szerzett a bielefeldi Westfalen-Blatt lapkiadóban is. A részesedés felvásárlását a versenyhivatalnak még jóvá kell hagynia. A Westfalen-Blatt öt fő lapjával és 25 helyi kiadványával 133 250 napi eladott példánnyal az egyik legfontosabb regionális lapkiadói csoport Észak-Rajna-Vesztfáliában.Mathis Döpfner azt is elmondta: a legnagyobb európai lapkiadó németországi kulcsüzletében megőrizte piacvezető helyét és a külföldi terjeszkedést is folytatni akarja, miközben egyelőre nincs jele a médiaágazat rövid távú fellendülésének. Tavaly, az ágazat válsága ellenére, a Springer több mint megkétszerezte az adózott eredményét: 130,2 millió euróra. (MTI/APA/dpa)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!