Tetszett a cikk?

A Mikroszkóp Színpad igazgatóját szerdán délelőtt hallgatta ki a rendőrség adócsalás megalapozott gyanúja miatt - mondta Szabó Mihály, az Országos Rendőr-főkapitányság Pénzügyi Nyomozó Igazgatóságának helyettes vezetője.

Zamecsnik Péter ügyvéd azt mondta: Sas József nem tartja magát bűnösnek, mert az elmulasztott személyi jövedelemadó befizetését egy, a feladattal megbízott cégnek kellett volna intéznie. Amikor kiderült, hogy az 1998 és 2001 közötti időszakban Sas Józsefnek adóelmaradása van, azt utólag befizette - közölte az ügyvéd, hozzátéve: vita már csak az adó összegéről, illetve a céggel kötött megbízási szerződés hitelességéről folyik. Sas József mintegy 23 milliót fizetett be, míg a rendőrség szerint 32 milliót kellett volna - tette hozzá. A művész szerdán nem tett vallomást, ezt majd később írásban teszi meg - mondta az ügyvéd. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!