Tetszett a cikk?

A bolgár bankfelügyelet megadta az engedélyt az OTP Bank Rt. tulajdonában lévő DSK Banknak, hogy 26 százalékos részesedést szerezzen az újonnan alapítandó DSK-Garancia Biztosítóban.

Fábián Attila, az OTP Garancia Biztosító Rt. élet- és bankbiztosítási vezérigazgató-helyettese szerint a DSK Garancia az OTP Garancia szakmai irányításával működik majd, hasznosítva mindazokat a tapasztalatokat, amelyet a magyar biztosítási piacon 10,94 százalékos díjbevétel szerinti részesedéssel rendelkező OTP Garancia eddigi működése során szerzett. Ez számos új biztosítási szolgáltatás bevezetését is jelenti majd.A DSK Bank és az OTP Garancia az év második felében egy nem-életbiztosító alapítását is tervezi - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes. A stratégiai elképzelés alapján a bolgár biztosítási piac legalább 10 százalékát szeretné magának tudni a DSK leánycégén keresztül 2008-ra.Bolgár lapértesülések szerint a DSK Bank vezetői hosszas tárgyalásokat folytattak a Bulstrad-DSK Életbiztosítóban többségi tulajdonos Bulstrad képviselőivel, hogy a DSK jelenlegi 36,36 százalékos tulajdonrészét többségi, lehetőleg 100 százalékos részesedésre növeljék. Ezek a tárgyalások azonban nem vezettek eredményre, így a DSK meglévő részesedésének értékesítését szeretné elérni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!