Tetszett a cikk?

Az ötszázmillió forintos beruházás keretében épülő stúdióban szeptembertől már kezdődhet a filmkészítés.

A leendő műtermek egy magántulajdonban lévő, három és fél hektáros területen, összesen hétezer négyzetméteren épülnek fel, irodákkal, díszletkészítő üzemmel, öltözőkkel és a raktárhelyiségekkel felszerelve. A beruházás költségeit Szabados Róbert külföldön élő vállalkozó fedezi.A filmkészítés szerte a világon jó üzlet, s főként az amerikai gyártók érdeklődnek Magyarország iránt. Ám az elmúlt években a fejletlen filmkészítési infrastruktúra miatt többmilliárdos megrendeléstől estek el a hazai filmesek, rendezők. Ezt a hiányt igyekszik pótolni a pomázi stúdió, ahol egyidőben akár több produkció készítésére is lehetőség lesz, s a gyártási háttérről közel kétszáz szakember gondoskodik majd.A terv szerint a következő években újabb két stúdió épül majd a meglévők mellé, s egy iskolát is beindítanak, ahol filmes szakembereket képeznek.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!