Tetszett a cikk?

A Mol igazgatósága a társaság április 30-iki közgyűlésén javasolja azt is, hogy az alaptőke-emelésre való jogosultságát a közgyűlés hosszabbítsa meg öt évre.

A Mol a 2002. október 11-én jóváhagyott alapszabály szerint 2005. október 11-ig lehetősége van az alaptőke 25 százalékos, legfeljebb 24,6 milliárd forintos felemelésére - "A", vagy "C" sorozatú részvények nyilvános vagy zártkörű kibocsátásával. Most a határidőt öt évvel tolnák ki, és a tőkeemelés mértékét kétszeresére, 50 százalékra növelnék.A Mol stratégiájának végrehajtása miatt szükséges lehet az alaptőke újabb megemelése. Regionális tranzakciók esetén ugyanis felmerülhet részvénnyel való fizetés vagy részvénycsere. Ilyen tranzakciók esetében szükség lehet arra is, hogy rövid, akár egy hónapos határidővel sor kerüljön az alaptőke emelésére.A javaslat szerint az új részvények zártkörű forgalomba hozatalával történő alaptőke-emelés során a részvények kibocsátási értéke nem lehet kevesebb, mint a tőzsdei forgalomban lévő részvényeknek a határozathozatal napját megelőző 180 napos súlyozott, tőzsdei átlagára.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!