Tetszett a cikk?

Az elbocsátások kapcsán felmerült költségek jelentős részét központi költségvetési forrásból fedezik.

Az év közepéig végrehajtandó csoportos létszámleépítést tervez a Magyar Távirati Iroda Rt. vezetése; a leépítés a dolgozói létszám 18 százalékát érintené - közölte hétfőn Vince Mátyás elnök. Az „átfogó takarékossági program” keretében 80 dolgozó munkaviszonyát szüntetik meg. A Magyar Távirati Iroda Rt. vezetése a „médiapiaci változások nyomán tartósan megromlott pénzügyi egyensúly” helyreállításával indokolja a létszámleépítéstAz MTI a csoportos leépítés pénzügyi fedezetéről - a múlt évben elfogadott 2004. évi költségvetési törvény alapján - megállapodást kötött a Pénzügyminisztériummal, amelynek értelmében az elbocsátások kapcsán felmerült költségek jelentős részét központi költségvetési forrásból fedezik. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!