Tetszett a cikk?

Az ukrán állami állategészségügyi felügyelet keddi bejelentése szerint betiltotta az élőmarha és marhahús és marhahús-termékek importját Oroszországból, az amuri régióban felfedezett száj- és körömfájás esetek miatt.

Az ukrán hatóságok szerint a tilalom legalább 12 hónapra szól, ezt követően a nemzetközi állategészségügyi szervek járványmentesnek nyilváníthatják Oroszországot. Ukrajnában a bejelentés szerint 15 éve nem regisztráltak száj- és körömfájást.A hatóságok nem közöltek adatokat arra vonatkozóan, hogy Ukrajna mennyit importál az érintett termékekből Oroszországból. Az amuri körzetben április 15-én fedezték fel a betegséget. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!