Tetszett a cikk?

A 47 éves kölni egyetemi közgazdászprofesszort jelöli a német kormány az ország központi bankja, a Bundesbank megüresedett elnöki székébe .

A hírt a német pénzügyminisztérium szóvivője jelentette be kedd este. Weber jelölését a minisztertanácsnak is meg kell erősítenie, majd személye elfogadásáról a Bundesbank igazgató tanácsa foglal állást.A Bundesbank korábbi elnöke, Ernst Welteke április 16-tal kénytelen volt lemondani etikai vétsége miatt: a Bundesbank felügyelete alatt álló egyik kereskedelmi bank kifizette Welteke és családja szállodaszobáját - közel 7700 eurót - és ő az ajándékot elfogadta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!