Tetszett a cikk?

Kedden délután az euró egy százalékot meghaladó mértékben gyengült a dollárhoz képest New Yorkban. Az euró gyengélkedést egy vártnál rosszabb német gazdasági mutató okozta, ami felerősítette azokat a várakozásokat, hogy az Európai Központi Bank végre kamatot csökkent.

Röviddel kedd délután 15 óra után az európai valuta 1,1890 dollár alá süllyedt, napi vesztesége több mint 1 százalék volt, így megközelítette a támogatási pontnak számító 1,1863 dollárt.Az euró gyengülése azután erősödött fel, hogy a német ZEW gazdaságkutató intézet konjunktúra- és üzleti hangulatmutatója áprilisban 49,7 pont lett. Az elemzők 58,0 pontot vártak áprilisról a márciusi 57,6 pont után. Az üzleti bizalom vissza esését elsősorban a kedvezőtlen német foglalkoztatási adatok indokolják, de az adat így is sokként érte a három egymást követő hónapban mért bizalom-csökkenés után erősödésre számító elemzőket. Mindez azt mutatja, hogy a német gazdaság élénkülése egyelőre meglehetősen törékeny.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!