Tetszett a cikk?

Míg Nyugat-Európában a külföldre utazók 70-75 százaléka, addig hazánkban az utasok 20-30 százaléka köt utasbiztosítást - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Kemény Anna, a szövetség utasbiztosítási tagozatának elnöke szerdán azt mondta, a magyar állampolgároknak ugyan május 1. után az uniós államokban az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál kiváltott E 111-es nyomtatvány révén társadalombiztosítási alapon ugyanazok az ellátások járnak, mint az adott ország polgárainak, ez azonban nem váltja ki az üzleti biztosításokat.Az uniós országok gyakorlata szerint ugyanis a társadalombiztosítási alapon járó biztosításokért is fizetni kell bizonyos összeget, s ráadásul egy adott országban a különböző régiókban és tartományokban eltérőek lehetnek a szolgáltatások. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!