Tetszett a cikk?

Járai Zsigmond szerint elképzelhető újabb kamatszint-csökkentés, amennyiben továbbra is jól alakulnak a gazdasági folyamatok.

A javuló eredmények hatására a befektetők bizalma kezd helyreállni, és az inflációs folyamatokban szintén várható kedvező fordulat, ami megteremtheti az intézkedés alapját - mondta a Magyar Nemzeti Bank elnöke szerdán.Járai Zsimond az idei második félévben csökkenő inflációra számít, szerinte májusban 7-8 százalék között tetőzik majd a pénzromlás, majd év végére 6-7 százalékra mérséklődik – tudósít az MTI. "A jelenlegi helyzet alapján tarthatónak látszik a 2005. végi 4 százalékos mértékű inflációs cél" - jelentette ki Járai.Évi 5 százalékos arányra van szükség ahhoz, hogy Magyarország közelíteni tudjon a régi uniós országok fejlettségéhez, és ehhez a gazdaságpolitikának meg kell teremteni a feltételeket – tette hozzá a jegybankelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!