Tetszett a cikk?

A kormánynak ismét mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, hogy megsegítse a MÁV-ot. A vasúttársaság ezúttal csaknem 60 milliárd forint hitel felvételéhez kapott állami garanciát.

A kormány összesen 59,5 milliárd forint hosszú lejáratú hitel felvételéhez nyújt kezességet a MÁV Rt.-nek - közölte szerdán Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A vasúttársaság üzletviteléhez 40 milliárd forint forgóeszközpótló hitelt, a személyszállítás és a pályavasút eszközeinek fejlesztésére pedig 19,5 milliárd forint beruházási hitelt vesz fel – jelenti az MTI. A beruházási hitelek felhasználásával a MÁV javíthatja biztonsági, környezetvédelmi és energiafelhasználási paramétereit, és növekedhet az eszközök élettartama.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!