Tetszett a cikk?

A világ legnagyobb szoftvergyártója árbevételének növekedése nem volt képes ellensúlyozni a jogi jellegű kiadásait.

Az elemzők és a befektetők várhatóan ismét nyomás alá helyezik a társaság menedzsmentjét az osztalék növelése érdekében. A Microsoft eddig sikeresen állt ellen a magas osztalékot sürgető követeléseknek. Azzal vágva ki magát, hogy a piacon domináns szerepben levő Windows operációs rendszerrel szemben indított versenyfelügyeleti eljárásokat követő esetleges büntetések további finanszírozást igényelhetnek.A Microsoft harmadik negyedéves nyeresége 1,32 milliárd dollár, részvényenként 12 cent volt az egy évvel korábbi 2,14 milliárd dollár, részvényenként 20 cent után. Az eredmény tartalmaz egy 501 millió dolláros részvénykompenzációs tételt, valamint a Sun Microsystems szoftverfejlesztővel tető alá hozott peren kívüli megállapodás 1,89 milliárd dolláros költségét.John Connors, a Microsoft pénzügyi vezetője csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a társaság közelebb került jogi, főleg versenyjogi problémáinak rendezéséhez.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!