Tetszett a cikk?

A német E.ON Hungária Rt. a három társaság még nem a tulajdonában lévő részvényeire tett vételi ajánlatot. A kivásárlást a tervek szerint a cégek tőzsdei kivezetése követi majd.

Az E.ON Hungária tájékoztatása szerint vételi ajánlatait jóváhagyásra benyújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSzÁF). A PSzÁF a benyújtástól számított 15 napon belül dönt annak jóváhagyásáról, vagy pedig legfeljebb 5 napos határidővel kérheti annak módosítását.A német cég az ajánlat lezárása után kezdeményezni fogja a kisrészvényesek lehetséges kiszorítását, illetve a három regionális áramszolgáltató kivezetését a Budapesti Értéktőzsdéről. A három társaság kereskedését a tőzsde pénteken 11 órától felfüggesztette.Az E.ON a HVB Bank Hungary Rt.-t bízta meg forgalmazóként a nyilvános vételi ajánlat lebonyolítására. Az E.ON jelenleg egyébként az Édászban 97.6%-os, a Dédászban 92.4%-os, a Titászban pedig 92.4%-os részesedéssel rendelkezik.Az ajánlati ár a szabályok szerint nem lehet kevesebb, mint a részvények utolsó 180 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára.A portfolio.hu szerint az E.ON ajánlatának időzítése racionális: a májusi uniós csatlakozás sokkal ésszerűbb a három szolgáltató, valamint az E.ON áram-nagykereskedelmi cégének közös irányítás alá szervezése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!