Tetszett a cikk?

Három autópályépítési-pályázaton hirdetett nyertest az Nemzeti Autópálya Rt. A Völgyhíd Konzorcium mintegy 74, a Strabag Rt. 34, a Swietelsky Építő Kft. pedig 13 milliárd forintos megbízáshoz jut.

A Nemzeti Autópálya Rt. (NA Rt.) közleménye szerint eredményesnek ítélte a 2003 decemberében három autópálya szakasz építési munkáira hirdetett nyílt, előminősítéses közbeszerzési eljárást.A Zamárdi-Balatonszárszó között megépítendő 14,2 km szakasz kivitelezője a Hídépítő Rt. és a Strabag Rt. által alkotott Völgyhíd Konzorcium. Az előminősítés után a bíráló bizottság még a Betonút Szolgáltató Rt-t és a Vegyépszer Rt-t tartotta alkalmasnak az ajánlattételre. A szakasz hossza 14,2 kilométer, a kivitelezés júniusban kezdődik és 2006 novemberében ér véget.Az M0-ás autópálya keleti szektora (M5 autópálya-4. sz. főút közötti) betonburkolati szakasza kivitelezési munkáira kiírt tender győztese a Strabag Rt. További alkalmas és érvényes ajánlattal rendelkezők voltak: Körgyűrű Konzorcium (tagok: Betonút Rt., Vegyépszer Rt.) , MOTA-Engil Engenharia Consrucao s.a., Hídépítő Rt., EGÚT Útépítő Rt.A szakasz 12,7 kilométer hosszú, építése júniusban kezdődik, 2005 novemberében ér véget. A 4. sz. főút Vecsés-Üllő elkerülő szakaszának - 2x2 sávos főút - megépítésére a Swietelsky Építő Kft. vállalkozhat. További öt ajánlatot bíráltak el: a Betonút Szolgáltató Rt., a Mota-Engil Engenharia Consrucao s.a., a Strabag Építő Rt., az EGÚT Egri Útépítő Rt., és a Mélyépítő Budapest Kft. részéről. Ez a szakasz 12,5 kilométer hosszú, a novemberben kezdődő építés 2005 novemberére ér véget a tervek szerint.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!