Tetszett a cikk?

Eredményének többszörös, eladásainak pedig 11 százalékos növekedéséről adott számot az idei első negyedévről a Volvo haszonjárműveket gyártó részlege.

A bejelentésre a cég részvényeinek árfolyama több mint 5 százalékkal ugrott meg a stockholmi tőzsdén.Az adózott eredmény 2,88 milliárd svéd korona lett (ebből a teherautó-gyártásé 1,48 milliárd), egy évvel előtte még 757 milliót ért csak el. Eladásainak értéke csaknem 45,5 milliárd korona lett az idei év első negyedében. Mivel rendelései kedvezően alakulnak, elsősorban az észak-amerikai piacon, ahol az eladások az idén 19 százalékkal lendültek fel, a gyártó 230-240 ezer haszonjármű eladásával számol az idén Észak-Amerikában és 230 ezerrel Nyugat-Európában. A Volvo teherautó részlegéhez tartoznak a Renault és a Mack teherautó-márkák is.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!