Tetszett a cikk?

Mindent rendben találtak az amerikai ellenőrök annál a két húsfeldolgozónál, amely a szállítások januári felfüggesztése óta jelezte, hogy Amerikába kívánja áruit szállítani.

Ismét exportálhatnak a magyar húsfeldolgozók az Amerikai Egyesült Államokba - jelentette be Szanyi Tibor, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára hétfőn. A Magyarországon ellenőrzést végző amerikai ellenőrök mindent rendben találtak annál a két húsfeldolgozónál, amely a szállítások januári felfüggesztése óta jelezte, hogy Amerikába kívánja áruit szállítani. Így a kapuvári húsüzem és a Pápai Hús Rt. április 24. nulla órától készített termékeit a magyar állategészségügyi hatóságok engedélye alapján ismét szállíthatja az Amerikai Egyesült Államokba.Az amerikai mezőgazdasági minisztérium élelmiszerbiztonsági ellenőrző szolgálata (FSIS) az amerikai exportengedéllyel rendelkező hét magyarországi vágóhíd és húsipari üzem vizsgálata alapján január 13-án vette le Magyarországot azoknak az országoknak a listájáról, amelyek húst szállíthatnak az Egyesült Államokba. A felmerült kifogások nem élelmiszerhigiéniai, hanem technológiai eljárási jellegűek voltak.Magyarország összes húskivitelének szűk öt százaléka irányul az Egyesült Államokba. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!