A jogi hibák miatt a Concorde Alapkezelő Rt. a Brau Union Rt. sörgyár viharos múlt heti közgyűlésének valamennyi határozatának bírósági felülvizsgálatát és érvénytelenségének megállapítását kezdeményezi.

A sörgyárban kisebbségi tulajdonnal rendelkező Concorde közleménye szerint a közgyűlés egészének érvényességét érintő jogi hiba, hogy egyrészt a közgyűlési meghívó ellentétes az alapszabály hatályos rendelkezéseivel, másrészt a részvényesek egy csoportja által kezdeményezett napirendi pontok nem kerültek megtárgyalásra, harmadrészt a közgyűlés határozatképességét jogellenesen, a Brau Union AG törvénysértő számbavételével biztosították, negyedrészt pedig minden napirendi pont kapcsán törvényellenesen lehetővé tették a Brau Union AG számára a szavazást.A Brau idei rendes közgyűlésén a Concorde azt kérdezte a társaság igazgatóságától, hogy miért nem kérték ki független pénzügyi szakértő véleményét az Amstel által ősszel nagy vihart kavart és a PSZÁF által a mai napig felfüggesztett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban.A részvényesek között akadt, aki a társaság tőkeszerkezetét kifogásolta. Kiderült, hogy a cégnek tavaly december 31-én még nem voltak adósságai. A fő tulajdonos, a Heineken-kézben lévő Brau Union AG szavazataival a közgyűlés a 48 ezer papírt birtokló kisrészvényesek heves tiltakozása ellenére elfogadta a cég 2003. évi beszámolóját.Az izgalmas jelenetekkel tarkított Brau közgyűlés a befektetők érdekképviseleti szervének, a TEBÉSZ-nek, is felkavarta az indulatait. Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke azt kifogásolta, hogy az igazgatóság engedte szavazni a Brau Union AG képviselőit a közgyűlésen.Az általános jogi hibákon felül az alapkezelő véleménye szerint az egyes napirendi pontok tárgyában hozott közgyűlési határozatok egyéb hibák miatt is alapszabály- illetve törvényellenesek. A cég szerint a felügyelőbizottsági tagokról történt szavazás jogellenes volt, mivel a javasolt felügyelőbizottsági tagokról nem személyenként, hanem együttesen szavazott a közgyűlés. Egy további napirendi pontra vonatkozó igazgatósági javaslat indokolása valótlan, mert a határozati javaslatot előterjesztő részvényes személyesen és meghatalmazott képviselője útján egyszerre gyakorolta részvényesi jogait – állítja a Concorde.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lefújnák az M0-s nyugati szakaszának továbbépítését

Lefújnák az M0-s nyugati szakaszának továbbépítését

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik

Negyedmilliárd uniós forintból épült a strand, most elárverezhetik

Sokak életét menthetné meg a drón, amit egy kínai diákcsapat tervezett

Sokak életét menthetné meg a drón, amit egy kínai diákcsapat tervezett

A nap képe: Németh Szilárd elégedetten terül szét az üres ellenzéki padsorok előtt

A nap képe: Németh Szilárd elégedetten terül szét az üres ellenzéki padsorok előtt

Új funkció került a Facebook Messengerbe, ami az aksit is kíméli és alig foglal helyet

Új funkció került a Facebook Messengerbe, ami az aksit is kíméli és alig foglal helyet