Tetszett a cikk?

A szeszesitalok forgalmazásával foglalkozó Bols Hungary Kft. azután csökkenti 30 százalékkal a Jägermeister árát, hogy Magyarország uniós csatlakozásával megszűnnek az EU-ból importált termékekre kiszabott vámok.

Ennek megfelelően a Jägermeisterre vonatkozó importvámok is megszűnnek hazánk EU-tagságának kezdetekor. Az árcsökkentés következtében a Bols Hungary a Jägermeister iránti kereslet hazai növekedésére számít 2004. május 1. után. A várakozások szerint különösképpen az otthoni fogyasztás növekedhet azáltal, hogy a prémium ital többek számára válik elérhetővé. Az éttermekben és szórakozóhelyeken jelenleg is folyamatosan növekszik a kereslet.A Jägermeister 1992 óta van jelen a magyar piacon. Forgalma azóta is növekszik, mára piacvezetőnek számít az import keserűlikőrök között. Jelenleg több mint 60 országban forgalmazzák, tavaly 48,6 millió 0,7 literes palack fogyott, ami nemcsak 18 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, hanem egyben új értékesítesi rekord is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!