Tetszett a cikk?

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete a Pick Szeged Rt.-nél kétórás figyelmeztető sztrájk megszervezésére hatalmazta fel a helyi sztrájkbizottságot abban az esetben, ha a bértárgyalások nem mozdulnak el a holtpontról.

Kapuvári József, a szakszervezet elnöke szerint ha hétfőig nem kapnak újabb ajánlatot a munkáltatótól, megnyitják a sztrájktörvényben előírt hétnapos tárgyalási időszakot, s amennyiben nem lesz megállapodás, a helyi sztrájkbizottság megszervezi a kétórás munkabeszüntetést.



A Gyulai Húskombináttal és a Délhús Rt.-vel kapcsolatban úgy döntött a bizottság, hogy a jövő szerdáig várják a munkáltatóktól az idei béremelésre vonatkozó ajánlatokat. Azok elmaradása esetén a két cégnél "ős-szavazást" tartanak, vagyis szavazással útján kérik a dolgozók véleményét, hogy legyen-e sztrájk vagy sem - közölte a szakszervezet elnöke.



A Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöksége közleményében sajnálattal állapította meg, hogy az országos érdekegyeztetés fórumain kialakított ajánlások ellenére a húsipari társaságok jelentős részében rendkívül megkésve, vontatottan és kevés kézzel fogható eredménnyel folynak az idei évre szóló bértárgyalások.



(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!