Tetszett a cikk?

Megegyezett a tokaji bor ügyében Magyarország és Szlovákia - jelentette be Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szerdán.

Az egyezség lényege: Szlovákia a magyar terület egytizedén, mintegy 565 hektáron állíthat elő szőlőt a tokaji borvidékhez kapcsolódó területeken.Hazánk és Szlovákia megállapodott abban is, hogy megteremti a közös minőségellenőrzést és a közös jogi feltételrendszert is annak garantálására, hogy a tokaji bor a jövőben egységes minőségben kerüljön piacra.A megállapodás értelmében Szlovákia egy hónapon belül kivezeti a piacról a szlovák kétputtonyos aszút. Továbbá piacra dobja azokat a magyartól eltérő minőségű borokat is egy éven belül az érlelési időt követően, amelyek még raktáraiban vannak. A miniszter szerint nagy előrelépés, hogy a tokaji bort ezentúl egységes, zárt rendszerben lehet előállítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!