Tetszett a cikk?

Nem született döntés a kamatadóról, amelyet az el nem fogadott elképzelések szerint nem az állampolgárok, hanem a bankok fizetnének - mondta Gál J. Zoltán kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követően.

A szóvivő további választóbarát bejelentésekkel is megörvendeztette az állampolgárokat. A közigazgatási eljárási törvénytervezet fő célja, hogy a közigazgatás egyszerűbbé és gyorsabbá váljon, csökkenjen az ügyintézés határideje, erősödjék a közigazgatás szolgáltató jellege, teljessé váljanak az ügyféli jogok, elinduljon az elektronikus ügyintézést és az elektronikus tájékoztatórendszer valamint, csökkenjenek az ügyfél eljárási terhei – jelenti a szóvivő szavait idézve az MTI.A javaslat egyebek közt tartalmazza, hogy a kiskorúak ügyei soron kívüli intézhetőek, bevezeti a hatósági közvetítő, valamint a közigazgatási szerződés intézményét. Az ügyfél ezentúl nem lesz kötelezhető olyan adatok beszerzésére, amelyek valamely hatóság nyilvántartásában fellelhetőek, vagyis a szakhatósági állásfoglalások beszerzése az eljáró hatóság, és nem az ügyfél dolga lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!