Tetszett a cikk?

Az idei év első három hónapjában a munkanélküliségi ráta 6,1 százalék volt, szemben az egy évvel korábbi 6,4 százalékkal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH gyorsjelentése szerint az első negyedévben a foglalkoztatottak száma 3,892 millió fő volt. A magyar munkanélküliségi ráta a 2003 decembere és 2004 februárja közötti időszakban 6 százalék volt, míg az EU-országokban az időszak középső hónapját jelentő 2004. februárban átlagosan 8,4 százalékos volt a munkanélküliség.Az idén január-márciusban a hazai munkavállalási korú népesség 63,8 százaléka volt jelen a munkaerőpiacon, ami 0,2 százalékpontos csökkenés az előző év azonos időszakához képest. A jelentés szerint a változás a nők nyugdíjkorhatárának kitolódása mellett következett be.A munkanélküliek 45,2 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást, a tartósan munkanélküliek aránya alacsonyabb volt a december-februári értéknél 1,3 százalékponttal, de magasabb az előző év azonos időszakában mértnél. A munkanélküliség átlagos időtartama a három hónap átlagában 16,6 hónap volt.A 15-24 éves fiatalok aránya az összes munkanélkülin belül 21,1 százalék, az ebbe a korcsoportba tartozók munkanélküliségi rátája 14,2 százalék, 0,2 százalékponttal alacsonyabb, mint 2003 ugyanezen időszakában. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!