Tetszett a cikk?

Feltételezések szerint fiatal, vagányságukat bizonyítani akaró hackerek állhatnak az internetes vírustámadás mögött.

Mikko Hyppönen, a finn F-Secure számítógépvírus-kutató cég vezetője szerint a Sasser névre keresztelt vírus bármelyik, az internetre csatlakozó számítógépet megfertőzhet, ellentétben a korábban feltűntekkel, amelyek e-mailekben terjedtek. Ugyanakkor az eddigi tapasztalatok szerint a vírus, amely automatikusan többször is kikapcsolja, majd bekapcsolja a gépeket, "ártalmatlan".A Symantec amerikai vírusvédelmi cég szerint a Sasser főleg azokat a számítógépeket támadja meg, amelyeket folyamatosan rákapcsoltak az Internetre ADSL-rendszeren keresztül és főleg a Windows 2000, a Windows Server 2003 és a Windows XP rendszerű gépek számíthatnak rá.A Sasser az idén már a harmadik nagy mennyiségben terjedő számítógépes vírus a Mydoom.A januári és a Bagle.B februári megjelenése után. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!