Tetszett a cikk?

A kormány a Brüsszelbe eljuttatandó konvergenciajelentés jövő heti megfogalmazásakor határozza meg az euró bevezetésének időpontját - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

A pénzügyi tárca vezetője az euró bevezetésének lehetséges időpontjáról kedden rendezett kutatói konferencián elmondta, hogy ma a gazdasági kabinet tárgyalja a témát, holnap pedig első olvasatban a kormány.A következő egy hétben az Érdekegyeztető Tanácsban is megvitatjuk az euró bevezetésének, illetve az ehhez szükséges követendő gazdaságpolitikának a feltételeit, és a pártok szakértőivel is tárgyalunk a témáról - jelentette ki Draskovics Tibor.Szerinte az euró bevezetése - amelynek kívánatos időpontját a kutatóintézetek 2009-2010-re teszik - mindenképpen szükségessé tesz egy társadalmi-gazdasági megállapodást is. A jegybank hétfői kamatcsökkentésével kapcsolatos kérdésre a pénzügyminiszter elmondta: "van egy gyorsan javuló helyzet, ehhez párosul egy gyorsan javuló megítélés, ezt igazolta vissza a Magyar Nemzeti Bank hétfői döntése". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!