Tetszett a cikk?

A Baumag Szövetkezet több tucat kárvallottja tüntetett kedd délelőtt nagy feltűnést keltve, táblákkal, magyar zászlókkal az Európai Parlament strasbourgi épületénél.

A tüntetők amiatt tiltakoztak, hogy - mint mondták - a szövetkezet becsapta őket, és a magyar hatóságok nem tesznek hatékony lépéseket az ügy kivizsgálására. A Baumag-tagok száma 18 ezer, de családtagjaikon keresztül még ennél is több embert érintenek a történtek.A szövetkezet - amely az átlagosnál 1-2 százalékkal magasabb kamatok ígéretével gyűjtött pénzeket - immár több mint hat hónapja nem fizet, 104 milliárd forinttal nem tud elszámolni, vezetősége közgyűlést sem akar összehívni.A tüntetők szerint törvénymódosításra lenne szükség Magyarországon a befektetők védelmére, hiszen nem ez az első hasonló eset. Saját problémájuk megoldását attól remélik, ha az állam átvenné a Baumag-vagyont, s kifizetné a követeléseket.Az elkeseredett tüntetők bírálták a magyar politikusokat, akik - mint mondták - semmit sem tesznek érdekükben. Külön megemlítették az ügyészséget, amely "bűncselekmény hiányára", a "tettes személyének beazonosíthatatlanságára" hivatkozik, s beszünteti a nyomozást, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!