Tetszett a cikk?

A Philips Magyarország Szombathelyen 370 állást szüntet meg, míg Székesfehérváron növeli a létszámot.

A Philips az LCD monitorok gyártását Szombathelyről Székesfehérvárra helyezi át - jelentette be a Philips Magyarország kedden. Szombathelyen a Philips működése ezzel a lépéssel megszűnik. A cég közleménye szerint a termelés áthelyezése a Philips Szórakoztató Elektronikai üzletág vállalati megújítási áll programjával összhangban, amelynek célja a szervezet egyszerűsítése, és a szervezeti költségek visszaszorítása.A cég dolgozói létszáma összességében 30-50 fővel csökken a szombathelyi gyár bezárásával - mondta Blazsevácz Péter kommunikációs vezető. Szombathelyen kedden megkezdődtek a tárgyalások az üzemi tanáccsal és a szakszervezetekkel.A Philips székesfehérvári gyárában jelenleg nagyképernyős televíziók, DVD-játszók és DVD-írók, házimozi berendezések és a TV-Video kombi készülékek készülnek. Az LCD monitorok gyártásának áthelyezése várhatóan július és szeptember között történik meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!