Tetszett a cikk?

Az idei év első három hónapjában 82 százalékkal több lakást építettek a tavalyi év azonos időszakához képest, az építésügyi hatóságok 2004 első negyedévében pedig 11,5 ezer új lakás építésére adtak engedélyt.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az építtetők az idén az első negyedévben hétezer lakást vettek használatba, ami több mint másfélszerese az előző évinek. A természetes személyek lakásépítései 43 százalékkal emelkedtek.Az önkormányzatok mindössze 110 lakást építtettek, ugyanannyit, mint tavaly. A lakásépítésben 2001-ben megkezdődött szerkezetváltás folytatódott: egyre nagyobb arány, jelenleg már 49 százalékos arányt képviselnek az új lakásokon belül, a többszintes többlakásos épületek – írja a KSH.Az új lakásoknak az előző évi 28 százalék helyett 34 százaléka épült értékesítési céllal. Nem csupán az építtetők között szorulnak háttérbe a háztartások, de a kivitelezésben is vége van a házilagos kivitelezés korszakának. Az építkezések egyharmada történt házilagos kivitelezéssel, 62 százalékot építőipari szervezetek építették.Míg a lakóépületek esetében 12 százalékos növekedés tapasztalható, nem lakóépületekből 26 százalékkal kevesebbet húztak fel. Kivételt csupán az ipari jellegű ingatlanok 53 százalékos bővülése képez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!