Tetszett a cikk?

A demokrata párti szenátor kampányában tanácsadóként tevékenykedő Warren Buffett tavaly a republikánus Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót is segítette. A 73 éves "omahai bölcset" John Kerry szenátor kérte fel, hogy legyen a tagja gazdasági tanácsadó testületének.

A milliárdos üzletember – akinek vagyonát a Forbes magazin az idén 42,9 milliárd dollárra becsülte - megfontolt demokratának tartja magát. A pártpolitikát inkább kerüli, de mélyen helyteleníti George Bush amerikai elnök adócsökkentési politikáját, amely „a gazdag embereknek kedvez”. Szerinte az adócsökkentéssel inkább a középosztályt és a szerényebb jövedelmű rétegeket kellett volna támogatni.Warren Buffett a nebraskai Omahából irányítja befektetési cégét, a Berkshire Hathaway-t. Buffett tavaly tanácsokkal látta el a republikánus Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót is választási győzelme után. A kormányzónak felvetette, hogy Kaliforniában nevetségesen alacsonyak az ingatlanadók, amivel akkora felzúdulást keltett, hogy Schwarzenegger gyorsan letett az ötletről.A 73 éves "omahai bölcset" John Kerry szenátor kérte fel, hogy legyen a tagja gazdasági tanácsadó testületének, amelyhez már olyan neves embereket nyert meg, mint Robert Rubin, Roger Altman és Gene Sperling, Bill Clinton elnök pénzügyminisztere, pénzügyminiszter-helyettese és gazdasági tanácsadója. Várhatóan a testület tagja lesz Steve Jobs, az Apple informatikai csoport vezetője is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!