Tetszett a cikk?

A pénz az EU által az újjáépítésre ígért összesen 200 millió eurós támogatás része.

Az Európai Bizottság hétfőn 160 millió euró folyósítását hagyta jóvá az Irak újjáépítéséhez életre hívott alapok számára. A pénz az EU által fenti célra ígért összesen 200 millió eurós támogatás része, az utolsó, amit a 2003-2004-es évekre az EU központi pénzalapjaiból. Brüsszel még 2003. októberében felajánlott. Ezen kívül az unió 25 tagországa összesen több mint egymilliárd eurót ajánlott fel.A most kiutalásra kerülő uniós pénz valamivel több mint fele az ENSZ és a Világbank által kezelt és az iraki képzés, egészségügy és vízellátás fejlesztését célzó alapokba megy. Mintegy 60 millió euróval az iraki foglalkoztatási helyzetet javítanák, míg 10 millió eurót a demokrácia intézményeinek fejlesztésére fordítanának. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!