Tetszett a cikk?

A világ acéltermelése márciusban a becslések szerint 85,9 millió tonnát tett ki, 5,9 százalékkal többet, mint tavaly márciusban. Ez év első három hónapjában a termelés 8,7 százalékkal haladta meg a tavalyi év ugyanezen időszakának termelését.

A Nemzetközi Vas- és Acélintézet (IISI) adataiból kiderül, hogy Kelet-Közép-Európában is élénkül az acélipari konjunktúra: a nemzetközi trendet tekintve kiemelkedő Csehország és Lengyelország teljesítménye. A 2004 márciusi eredményeket tekintve Magyarország acéltermelése a tavalyi év azonos hónapjához képest 2,6 százalékkal csökkent. Magyarország első negyedévben elért eredménye (471 ezer tonna) az előző év azonos időszakával összehasonlítva (440 ezer tonna) 7 százalékos emelkedést jelez, miközben a 25 EU tagállam együttes növekedésének átlaga 3,3 százalék volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!