Tetszett a cikk?

A svájci UBS Bankot 100 millió dollárra büntette a FED, mert dollárbankjegyekkel látta el Amerika ellenségeit, Kubát, Líbiát, Iránt és Jugoszláviát – tudósít a BBC.

A UBS beismerte, hogy rendkívül súlyos hibák fordultak elő a banknál és a jövőben nem forgalmaz bankjegyeket Svájc és Lichtenstein területén kívül. A UBS zürichi letétkezelő fiókja dollárbankjegyeket adott el Jugoszláviának, Líbiának, Iránnak és Kubának, annak ellenére, hogy a bank abban állapodott meg a FED-del, hogy nem ad el, vásárol vagy őriz meg azoknak az országoknak, amelyeket az Egyesült Államok kereskedelmi szankciókkal sújtott.Mint a FED kérésére indult nyomozás során kiderült, a UBS néhány alkalmazottja még segített is hamis jelentésekkel elfedni a szabálytalan tranzakciókat. A UBS a botrányt követően végleg kiszállt a bakjegy-üzletágból és nem is kíván visszatérni oda – tette hozzá a BBC.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Kováts Adél vezetheti tovább a Radnóti Színházat

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Müller: Adatszolgáltatási torlódás miatt lett annyi új fertőzött

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3