Tetszett a cikk?

Az idén az első negyedévben a vendégek száma 8,1 százalékkal, a vendégéjszakáké 9,6 százalékkal nőtt a tavalyi év első három hónapjához képest, jelentősen, 11-22 százalékkal csökkent ugyanakkor a turistaszállók, üdülőházak vendégforgalma – közölte a KSH.

Az első negyedévben a hazai kereskedelmi szálláshelyekre 415 ezer külföldi vendég érkezett, akik 1,3 millió vendégéjszakát töltöttek el, így ezek száma a szállodákban 16 százalékkal, a panziókban 6 százalékkal növekedett – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai jelentésében. 2004 első három hónapjában az Európai Unió 15 tagországából érkezett vendégek 14 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, mint a tavalyi év azonos időszakában.Januártól márciusig ezer belföldi vendéget fogadtak a hazai kereskedelmi szálláshelyek, ők összesen 1,2 millió vendégéjszakát töltöttek el; így a belföldi vendégek száma 4 százalékkal, az éjszakák száma 5 százalékkal volt magasabb, mint 2003 első három hónapjában. A belföldi vendégforgalom növekedése a szállodákban 9 százalékos, a panziókban 3 százalékos volt, 11-22 százalékos csökkenést regisztráltak ugyanakkor a turista- és ifjúsági szállók, illetve az üdülőházak.A szállodák átlagosan 35 százalékos szobakihasználtsággal működtek 2004 első negyedévében, ami 4 százalékponttal magasabb a 2003 azonos időszakinál. Az év első három hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek összességében 30 milliárd forint bevételt realizáltak, ez folyó áron 16 százalékos növekedés 2003. január-márciushoz képest. Mindhárom bevételcsoport dinamikusan nőtt: a szállásdíjbevétel 21, a vendéglátás 13, az egyéb szolgáltatások bevétele 12 százalékkal haladta meg a 2003 első negyedévit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiadta a listát a Huawei: ezek az eszközök még biztosan kapnak Android-alapú frissítést

Kiadta a listát a Huawei: ezek az eszközök még biztosan kapnak Android-alapú frissítést

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Öt évet kapott a csepeli buszon verekedő utas

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"

Tom Szaky: "Ha leég a házad, tényleg elkezdesz azon gondolkozni, mi okozhatta"