Tetszett a cikk?

Az utóbbi három év csökkenő tendenciáját követően először nő ismét a lakossági várakozásokat tükröző Fogyasztói Bizalom Index - mondta Kozák Ákos, a GfK Piackutató Intézet igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem (BKÁE) marketing tanszéke, a GfK, valamint az Alapítvány a Marketing Oktatás Fejlesztéséért közös indexe olyan összetett mutatószám, amely öt, a lakosság saját jövedelmi, illetve az ország gazdasági kilátásait tükröző várakozásait szintetizálja. 2004 márciusában az index 172 százalékot mutatott, szemben a három hónappal korábbi 146 százalékkal.A kérdőíves módszerrel végzett reprezentatív felmérés alapján 2004 márciusában a megkérdezettek 13 százaléka gondolta úgy, hogy jobban él, mint egy évvel korábban, 40 százalékuk szerint nem történt változás, míg 46 százalékuk romló anyagi helyzetről számolt be. A válaszadók 23 százaléka bízik abban, hogy egy év múlva jobb lesz az anyagi helyzete, mint jelenleg, 32 százalékuk rosszabb, 31 százalékuk pedig a mostanihoz hasonló anyagi körülményekre számít. A lakosság 72 százaléka szerint az EU-csatlakozást követően nőni fognak az árak, 17 százalékuk szerint változatlan marad az árszint és csupán 4 százalékuk számol csökkenő árakkal. A megkérdezettek 51 százaléka növekvő, 16 százaléka csökkenő munkanélküliségre számít, míg 26 százalékuk úgy gondolja, hogy ezen a téren nem lesz változás.A Fogyasztói Bizalom Indexet mostantól a BKÁE és a GfK Piackutató Intézet közös indexeként negyedévente teszik közzé.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holnaptól +100 GB ingyenes mobilnetet ad a Telenor az otthoni felhasználóknak

Holnaptól +100 GB ingyenes mobilnetet ad a Telenor az otthoni felhasználóknak

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz

Fekete-Győr: 2022 valódi korszakváltás lesz