Tetszett a cikk?

Az üzemanyag lakossági árának csökkentése érdekében a kormány kezdeményezni fogja a jövedéki adóról szóló törvény módosítását, méghozzá gyorsított eljárással – számolt be a kabinet szerdai döntéséről Gál J. Zoltán kormányszóvivő.

A kabinet arra kér felhatalmazást, hogy csökkenthesse a jövedéki adót, ha az üzemanyag ára lényegesen eltér a költségvetés kialakításakor kalkulált összegtől. Az üzemanyag árának emelkedésével keletkező áfatöbbletnek köszönhetően a jövedéki adó átmenetileg csökkenthető lenne a kormányjavaslata szerint. A pénzügyminiszter javaslatára az üzemanyag-vásárlók kiadásai úgy csökkenhetnének, hogy közben nem növekednének a költségvetés terhei.Az, hogy mi számít lényeges eltérésnek, az a kormány mérlegelésétől függ. Ha 10 forinttal emelkedik az üzemanyag ára, akkor ebből az áfabevétel növekménye két forint, ennyivel lesz csökkenthető a jövedéki adó mértéke – mondta a szóvivő. A változtatás nem csak a benzinre, hanem a gázolajra is érvényes lesz. Az intézkedés időtartamát a törvényjavaslat nem szabályozza, tekintettel az olaj világpiaci árának gyakori változására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

A nagy magyar goal-csinálás – 120 éves a Fradi

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő